Over mij

 

 

Hey, welkom in mijn webwinkel. Hier vind je unieke sieraden en statement oorbellen die met liefde en aandacht door mij zijn gemaakt in mijn thuisstudio in Hengelo. Ik werk met polymeerklei en giethars. Beide materialen zijn erg licht en daarom zijn ook grote oorbellen zeer draagbaar en zul je nauwelijks merken dat je ze draagt. De oorbellen zijn afgewerkt met roestvrij chirurgisch staal en zeer geschikt voor gevoelige oren.

 In december 2018 is het verhaal van Kim Vane design begonnen. Tijdens een vakantie in Tenerife scrollde ik door Pinterest en werd mijn aandacht getrokken door een foto van prachtige, kleurrijke en hippe oorbellen. Deze foto bracht me een bijzonder gevoel, er klikte iets in me. Het leek me zo gaaf om zoiets te kunnen maken! Ik kwam erachter dat de oorbellen waren gemaakt van polymeerklei en dat het relatief eenvoudig was om een begin te maken met dit materiaal. Mijn interesse was gewekt en al gauw zat ik met mijn neus diep in allerlei tutorials om maar vanalles te leren over dit voor mij nieuwe materiaal. Het liefst was ik direct naar de winkel gegaan om wat klei te kunnen kopen en ik moest mezelf bedwingen om me niet op te sluiten op mijn hotelkamer om alleen maar youtube tutorials te kijken, maar ook nog wat te gaan zien van het prachtige eiland. Gelukkig heb ik enige zelfcontrole, ik had de vulkaan El Teide niet willen missen! Eenmaal terug in Nederland kon ik niet wachten om wat klei te bemachtigen en dingen te gaan maken. Ik kocht mijn eerste klei bij Bertus Workel in Enschede en ging voortvarend aan de slag. Eerst in de woonkamer en een paar maanden later verhuisde ik de studio naar mijn studeerkamer. Via marktplaats kwam ik aan een pastamachine (essentieel gereedschap voor iedereen die veel met polymeerklei werkt). In december 2019 verhuisde ik van Enschede naar Hengelo en heb daar inmiddels de zolder in gebruik als studio. Via youtube en Instagram heb ik me bekwaamd in het werken met dit materiaal en ik leer nog elke dag bij. Het liefst ga ik na een werkdag naar boven om 'met klei te spelen'. 

Ik had het grote geluk dat mijn schoonmoeder een winkel heeft in Ootmarsum (het Portaal) en mijn creaties bij haar in de winkel wilde verkopen. Dit verliep boven verwachting goed. Mensen waren zo enthousiast en de voorraad in de winkel raakte regelmatig ‘uitverkocht’. Ook op markten is de animo groot en heb ik al meerdere vrouwen heel blij gemaakt met een statement sieraad van Kim Vane design. Dit heeft mij ertoe doen besluiten om in 2020 ook een webwinkel te openen. Een nieuwe stap, waarin ook weer veel leuks te leren valt. 

Polymeerklei is een geweldig creatief materiaal met oneindig veel mogelijkheden en ik prijs mezelf gelukkig dat ik het heb mogen ontdekken. Dat jullie mijn creaties mooi vinden en graag dragen maakt mij extra gelukkig. Ik hoop dat mijn creaties je extra zelfvertrouwen geven. Dat ze je helpen te zijn wie je al bent, een mooie en unieke vrouw!